baby

Lilypie Pregnancy tickers

anak2 kecil





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

rezeki di negeriku

wah suspen betoi hidup aku ari ni..bila bukak facebook tgk ada member yang dah tau tempat posting...aku trus call diba tanya cam na nak chek tempat posting...diba bagi contact num...aku trus mendail....dail...dan terus mendail dari pukul 10 lebih sampai la 3+ ...tak jugak dapat..asek line busy ja...

nak dijadikan cerita...dalam perjalanan aku nak pi amek en.suami kat kilang..aku dapat msj dari sepupu aku zana...dalam msj tu dia tanya aku dapat posting mana, n dia bagitau aku dia dapat penang...fuh...aku trus call zana nak tanya cam na nak chek...dia bagi no phone JPN Pulau pinang sekali ngan extension num skali..aku ikut ja la....aku call trus JPN....tapi malangnya yang menjawab panggilan aku tu dia kata nama aku tak dak dalam senarai utk petempatan di Pulau Pinang...Ya Allah..rasa nak menangis jugak...dia suh aku cuba JPN negeri lain atau call KPM terus...aku dah mula menggelabah..aku dail lagi no KPM..banyak kali tak bleh...aku dah keciwaaa

then aku trus call mak aku bagitau aku tak dpt penang....pas call mak trus call kak nadia minta tlg chek kat KPM...pastu di pendekkan cerita...a.hamdi call JPN Pulau Pinang sekali lagi....
n resaultnya aku ditempatkan di Pulau Pinang....ALHAMDULILLAH...(rupanya aku tersalah cal bahagian sekolah menengah..memang la tak dak nama)...

SYUKUR ALHAMDULILLAH....REZEKI AKU ADA DI NEGERI TUMPAH DARAHKU..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

sekadar update



hi guys...update kali ni sebenaqnya dah basi...edisi ari raya haji punya cerita...tapi tak pa la kan...asalkan bleh hilangkan sawang2 dalam blog haku ni...


hari raya korban baru2 ni en suami saya berpeluang untuk menyertai ibadah korban...kerja2 penyembelihan dilaksanakan di masjid...jadi saya tidak dapat menyaksikan sendiri aktiviti tersebut dilakukan...

memang best raya kali ni sebab seisi keluarga dapat berkumpul...jadi kami tidak melepaskan peluang untuk bergambar bersama...bukan senang nak kumpul macam ni...terima kasih kepada zaket sebab sudi jadi juru gambar untuk hari tu...jom kita tengok the making of my family photo...





mula mengambil tempat




adik aku cuba memilih posisi




suasana menjadi lebih riuh




bila mula stabil, alya cuba melarikan diri




berjaya dicekup oleh paksu nasri




finally...done




cukuplah semuanya...
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

menanti dengan penuh tanda tanya...

fuhhh...cuci dulu sawang2 yang ada ni...
dah lama jugak tidak mengupdate kan..bukan apa dah tadak modai...dalam kepala hotak ni dok nampak 25hb ja...dok ingat nak balik...hari2 dok pangkah kalendar ja...

skarang ni pemilik blog tengah kerisauan menunggu keputusan penempatan utk dipostingkan...ada sapa2 boleh bantu??ada sapa2 leh link ke kementerian tak...pemilik blog tengah tak sabar nak tau negeri mana dia ditempatkan untuk bekerja soon...
ish..lambatnyaaa...tolong doakan supaya pemilik blog dapat sekolah dekat dengan suami ya..supaya kami tak berjauhan lagi...
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

jaga gigi anak




ni poster yang sempat di snap untuk tatapan semua ibu2...
selamat mencuba...jagalah gigi anak anda sementara masih dalam keadaan baik..banyak impaknya jika tidak dijaga...
mencegah lebih baik daripada mengubati
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

... :-( ......

rindu sangat nak balik kampung..minggu ni dah masuk 2 minggu tak balik..tu pun dah rasa betapa lamanya la duk kat sini..tapi bila memikirkan dah tak lama nak menghabiskan sisa-sisa sebagai pelajar...gagahkan jugak la menahan rindu...minggu ni hati meronta-ronta nak sangat balik kampung...tapi kewangan tak mengizinkan...mana lagi nak bayaq tu nak bayaq ni...erm..awat la masalah kewangan sangat menghantui kita??..kalau elaun praktikum dah masuk ni memang nak sangat2 la balik kampung tengok en.suami yang tengah tak sihat kat kampung nu..kesian dia...sabaq abg na...ni dugaan untuk kita kan..insyaAllah lepas ni tak dak lagi berjauhan (tu pun kalau dapat posting dekat2)...kita hitung la hari yang dah tak lama ni..sabar tau..tak lama dah..
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

last Dinner di IB

kita dan kisah klasik


yeahhhhh....akhirnya selama 5tahun 5 bulan aku dibesarkan di maktab ni...akhirnya event yang akan menjadi memori sepanjang masa adalah pada malam dinner PISMK KPM OUM ini...
ni adalah dinner yang terakhir bagi kami untuk meraikan kejayaan kami semua yang telah menghabiskan pengajian disini...alhamdulillah...selepas ini kami akan menjadi guru ..hopefully kami semua dapat menjalankan tugas dan dapat menggunakan ilmu yang ditimba disini dengan sebaik-baiknya...



aku telah ditugaskan sebagai ajk pendaftaran dan jemputan





wah..buntangnya mata...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

aku dan purple

kisah aku dan purple sukar dipisahkan....
boleh tak bayangkan saya tanpa purple...sampai en.suami pun dah paham..tiap kali pegi shoping, kalau dibibir saya menuturkan.."abg yang ni cantik tak...sweet la yang ni.....bekenan la yang ni....abg rasa ni ok dak?...ish.macam best ja baju ni"...mesti benda atau pakaian itu bewarna purple..kalau tak pun mesti bunga atau coraknya ada kaitan dengan puple....

teruk kan??fanatik sangat ka????
ermm..sebenaqnya bukan fanatik...tapi secara semulajadi dah warna ni tetiba ja muncul dalam hidup saya dan saya boleh suka padanya....sampai suami saya sudah naik pening sebab saya penah kata best kan kalau warna keta kita purple...macam pesona purple tu..mesti lawa....sampai tera tu la...tapi bukan buat2 memang minat sungguh..kalau bleh nak jugak kata...syohhhh p jauh2 warna purple...aku nak pilih warna len plak jadik tema..tapi tak mesti melekat jugak purple ni...hampa paham dak apa yang cek cerita ni...jom la tengok bukti2..cerita banyak bukan hampa paham....



hari bahagia saya..ofcos saya akan memilih warna kegemaran saya



waktu saya ditunangkan juga warna kegemaran saya




tengok baju raya pun warna ni.. terpaksa lah en.suami pakai baju warna kegemaran saya



baju raya taun lepas pun warna purple



pegi event reunion pun pilih baju warna purple




pegi dinner pun warna purple



boleh tak kalian bayangkan cat rumah saya akan datang saya akan pilih warna apa???cadar kegemaran saya warna apa???dalam almari saya ada bapa banyak yang bewarna purple???

purple tetap saja melekat dihati....dah banyak kali cuba nak suka warna coklat...tapi purple jugak yang dicari...
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Jus Mate 5

izinkan saya mempromosi barangan di sini....

Jus Diet Mate 5 formula hebat! Mengawal selera makan, menghalang pembentukkan lemak, mengurangkan pengambilan gula, meningkatkan kadar metabolisma dan menukarkan kabohidrat kepada tenaga yang merupakan 5 faktor utama di dalam pengurusan berat badan.

sekotak jusmate berharga RM 200 dan pembelian 3 kotak sekaligus berharga RM450 dan keahlian secara automatik....

jika berminat boleh hubungi saya di talian 013-4856454
harga adik beradik boleh didapati...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

blogger tegar

the winner for this month isssssssssssssss


nik alya batrisyia
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

---BalQIs nak berCherita ni----

hai semua...tadi anjang balik terus dia suh balqis cita pasai sepupu baru balqis..anjang kata nak buat liputan..ntah balqis pun tak faham apa tu liputan..mungkin sejenis mainan kot


balqis malu la anjang...
anjang amek gambaq aleesya plak la


tanak...aleesya ngantuk laaa...esok ja la kita cita...
(takpa2...aleesya senyum ja..anjang nak amek gambaq ja..)


anjang..aleesya tak leh senyum la..muka aleesya cekang..tok buh bedak sejuk ni tadi


cam ni bleh tak anjang...ok tak??


kita sambung esok ja la na...bye2..tangan tak leh bye2 la..ummi bedung
-muka penuh merayu tu-



so ni ja la entry kali ni...subjek utama sudah keletihan..
balqis yang mulanya nak cta tadi pun tak sempat..dia dah tidoq dulu...
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

:::Open HouSe:::::

ikram (brbaju putih) : fad (berbaju biru) ko amek pinggan len la...ni aku amek untuk aku ja

*
*
*

ikram : korang amek bau ja k...

*
*
*

ikram (baju putih) : woi mai la makan..tengok saja bukan kenyang
(kuih raya baru nak pelawa orang...cis)

*
*
*

ikram lagi : fuad meh kita balun lagi...makanan banyak lagi tu..pisang pun tak terusik lagi..nanti dah tak jumpa dah nii

*
*
*

ni la alasana kami makan banyak tadi (kami=ikram n bob) ..sebab dah tak leh makan dah..kena sunat pantang lak.

*
*
*

faezah (yang berbaju biru) : farhana hang rasa sapa yang makan banyak??

farhana (tudung cream) : ish aku tak perasan, tadi depa makan kita tak buka posa lagi

kak ju mencelah : k.ju ngk syikin pulun sungguh..ngk cara dia duduk tu...tegak jaaa

*
*
*

syikin (tudung oren) : wei..ngutuk!....shhhhhhh... nanti malu kat puan mai...aku ok lagi..dib lagi banyak..siap nak tapau lagi

*
*
*

kita ja yang maintain kan....(...diam la kau...)



yes ikram..aku berjaya menunjukkan diri kau yang sebenar dalam ni..yes...hihi
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

:- our new member-:

nama baru dalam proses perbincangan

ni tuan nya..




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

BalQIs


budak kecik ni namanya Siti Balqis...kenaikan...mana bleh tak kenai dengan budak mesra rakyat niii....lebih mesra dari wakil rakyat tauuuu...

budak ni kejanya ghenyehhhhh ja (dalam loqat utara = senyum) sepanjang masa dimana berada ...tapi kalau time ngantok n lapaq...
no more qenyeh-qenyeh ok...
ni la orang kata senyum bertempat..hehe


ermm..entry ni saja nak upload muka budak kecik ni
budak ni anak sedara aku yang nombot 3 ..
nombot 4 coming soon...bila la dia nak keluar melihat dunia...
cepat sket cek na...nanti mak sedara cek ni buat entry untuk cek lak na..


xoxo

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

...for da 1st time in his life...

hari raya ketiga...seperti kebiasaannya kami sekeluarga akan berkumpul bersama keluarga sebelah mak...

lokasi yang terpilih pada tahun ni adalah di rumah mak lang aku di Pantai Kamlon....

tahun ni keluarga kami bertambah lagi seorang ahli..sapa lagi kalau bukan en.suami aku....tapi yang sadisnya kak aku sekeluarga tak dapat nak bersama2 kami...tahun ni giliran rumah suaminya (abang ipaq aku = a.nik) pulak...

k dah...dah..bukan itu cerita utama kita...
malam tu banyak jugak pihak penganjur sediakan permainan..pendek kata semuanya happy laa...
aku dan en.suami ada juga involve dalam permainan khas utk pasangan suami dan isteri ni...
malas nak cita banyak..tengok la gambaq kami yang sedang bergumbira pada malam tu...

layannnnnnnnn

*
*

sporting btoi maklang

*
*

acara famiky.
mumia..

*
*

acara family
pas gelang getah guna straw

*
*

acara kanak-kanak
cari gula2 dalam tepung

*
*

acara untuk lelaki bujang
makan pisang

*
*

kupas buah sunquit n suap ke mulut suami sambil mata tutup..

*
*

acara anak/menantu memberi arahan pada mertua..


*
*

urusetia dah kira markah..

*
*

keputusannya--> family kami (family mak njang) mendapat tempat kedua...
cuma kalah 2 mata ja dari family mak long...
family kami juara dalam acara jalinan kasih (pasing belon berisi air) 4 tahun berturut-turut..
wah...hebat jugak kan...

apa pun kami enjoy...
ni 1st time en.suami gua join..dia juga terhibur...
taun depan jumpa lagi dalam siaran yang sama jika dipanjangkan umur..

xoxo

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

- aidilfitri datang lagi -

hye all...

ish lama betul kan kita tak bersua??...

masing-masing sibuk menyambut hari raya?? amacam raya kali ni?? meriah???


ermm...bagi saya, taun pertama beraya bersama en.suami amatlah bermakna
(walaupun setiap tahun sang suami beraya di rumah saya)....beza memang berbeza...apa bezanya??


  • dulu fikir baju sendiri ja...tapi sekarang dah kena fikir kelengkapan pakaian suami jugak
  • dah ada rumah mertua
  • dah kena bahagi masa bertandang ke semua rumah sedara bersama en.suami..dulu banyak kat rumah ja tolong ceruk dapuq pastu trus plan ngan geng *Zack, Fasihah, Fidah, Farhiyah (kadang2 ja join)* nak pi raya mana lagi
  • dulu sempat jugak ghelap di rumah seminit dua..tapi ni malam pun masih beraya...
apapun beraya bersama suami lagi best...lagi best bila en.suami bagi duit raya
*walhal saya yang beria minta, sebab saya tau saya tak akan dapat duit raya lagi...hwaaa*

*
*

tapi tak semuanya berbeza...masih ada yang sama seperti dulu..
  • saya tetap beraya di kampung halaman...Lahar Minyak Rockers ..sebab en.suami berasal dari kampung yang sama....dulu, kini dan mungkin slamanya saya akan beraya dikampung halaman.
*save duit tol n minyak kereta n tenaga sebab tak payah travel jauh untuk pulang beraya*
*
*
tak banyak gambar raya kami taun ni..tak sempat nak snap..ada pun dalam kamera orang ja
kami laki bini tak sempat pun nak posing untuk gambar raya memandangkan berat badan saya naik mendadak tanpa segan silu

xoxo




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Selamat Menyambut Hari Lebaran yang bakal
tiba...

dari kami




mohon sejuta kemaafan andai pernah melakukan

beribu kesalahan,

terlanjur dalam perkataan,

tersalah perbuatan,

serta apa jua yang tersimpan di dalam hati kalian

sebagai perkara yang tidak menyenangkan...



kami menyusun sepuluh jari memohon duit raya

kemaafan atas segala kekhilafan...

Selamat Hari Raya
Maaf zahir dan batin.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS