baby

Lilypie Pregnancy tickers

boring

tika ni aku sedang binggung n blurr....

tengah dok menaip surat kebenaran nak balik lewat pas akad nikah nii...kalau tak pakai aku ngan member2 kena lepak kat pudu dulu laa...tapiiii aku blurrr dah nak wat ayat niii...idea tenggelam timbui...surat rasmi payah sket laa...kalau tulih blog ni sapa nak chek grammar btoi ka dak...
*
*
*
BERHENTI SEKETIKA....(NAK SIAPKAN SURAT)...PUTUS LAPANBLAS NEURON OTAK AKU NIII NAK PIKIAQ AYAT YANG SKAMPUS TU *skema nak mampus*
*
*
*
haaa..akhirnyaaa...selesai jugak...mata aku pun dah kelipoq p kelipoq mai dah...(tanda2 dah nak tumbang sat gi niii...)...k lah...nanti urat baloq dah hilang aku update blog ni na...daaaa



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

semakin malas

aduhh...awat la ni makin malas tahap gaban niii...nak update blog ni lagi laaa...jangan kan update...nak bukak ushar pun dah malas...gheja makin betapuk...ermmmm...dah la tu ja yang ghajin nak update ari ni
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

budak skarang part II

wahhh..macam ada rentetan cerita ja...jiha sangat la xcited nak kongsi cita nii...bukan nak malukan kaum hawa tapi kita pakat2 amek pengajaran...rasa bertanggungjawab utk jaga harta kat dunia ni dengan baik...nabi pun ada kata perhiasan yang terbaik adalah wanita...

ari sabtu lepas...satu kelas aku kena p institut pendidikan guru kampus teknik kat cheras utk pelancaran tabung palestin...dengaq pa patut kat sana...then around kui 12 tu kami balik...dalam perjalanan dok bercanda ria dalam bas tu...ada lak member riuh kot blakang...semua pakat tengok keluaq tingkap...apa yang aku nampak...4 remaja perempuan belasan tahun tengah dok salin uniform baju skolah..nak tau kat mana depa memalukan diri sendiri tu...dalam longkang tepi lebuh raya kajang...fuhhh...ngucap panjang budak2 ni..yang budak2 laki apa lagi...free rezeki la depa tarikkkkk...nak kata gila nampak cam waras ja budak2 tu...tak tau la nak bagi sifat apa kat depa ni..bodoh ka, bahlul ka, apa tak tau laa..dalam longkang tepi lebuh raya plak tu...walhal..belambak tandas awam kat KL ni dok ada...ermmmmmm...malas nak cerita panjang la...sama2 la kita doa supaya keluarga kita, adik beradik, sepupu-sepapat n sahabat2 kita tak tergolong dalam melakukan perkara yang boleh disifatkan bangang lagi tak berakal ni....
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

budak sekarang

ermmm...kita cerita sket karenah budak2 la ni...perbincangan ni hebat dibincangkan dalam kelas tadi..bila pikiaq balik..memang betoi pon...memang mencabar la bagi pendidik masa skarang dan akan datang....

memang tak dinafikan bukan la tak dak budak skarang yang berakhlak...tapi disebabkan segelintir tu la yang membusukkan keadaan la ni...tapi bleh kira sangat la budak2 la ni yang tau beradab...tak pa la..mai kita bandingkan zaman dulu ngan zaman la ni..bukan apa...cuma kita kena berfikir sket...

dulu : cikgu marah budak...bila balik umah..bagitau mak pak...silap aribulan budak tu kena
lagi teruk..
skarang : tapi kalau zaman la ni terbalik plak...cikgu marah...silap aribulan mak pak depa mai..dengan cakap satu ayat ja ....'see u in court' ..ni tahap paling teruk laaaa


dulu : anak men bola patah kaki... cikgu bgtau mak pak...mak pak kata...tak pa cikgu..sudah takdir
skarang : kalau anak patah kaki sbb men bola...silap aribulan kaki cikgu plak patah past
u dgn alasan tak bertanggungjwb atas anak depa...(kisah benar nii)


dulu : cikgu panggil dan hukum budak bersebab..budak dulu akan kata..tak pa hukum la saya cikgu sebab saya bersalah...
skarang : jangan kan hukum...baru gertak sket...keta cikgu dah bercalaq,pancit, etc


dulu : budak dulu lalu depan cikgu salam tak lekang dari mulut, siap tak panggung kepala punya takut cikgu..
skarang : jangankan kata salam, bleh plak maki cikgu lebih kurang jaaa...(dengaq macam auta...tapi ni la yang cikgu2 la dok hadapi)
*
*
*
kalau nak dibandingkan zaman dulu ngan la memang jauh bezanya...tak tau nak salahkan sapa...sedangkan pendidikan la ngk makin canggih dari dulu...tak kan nak salahkan kecanggihan kan...pikiaq sendiri la...memang la..sapa tak sayang anak kan..tapi kalau cikgu sebagai pendidik nak marah sket pun tak bleh..encik2 dan puan2 sekalian amek ajaq sendiri laaa (bunyi kasaq...tapi puas ati lepas dalam nii)...susah la kalau kita nak marah pun tak bleh..orang dulu pakai rotan n sgala mak neka hinggap kat badan...tapi cerdik jugak pun...berakhlak lagiii...bagi sapa2 tak suka baca n rasa tak kena ngan pendapat just leave my blog...k thanks...
*
*
*
berterima kasih la sket kat cikgu2 yang mau mendidik dari anak dari tak tau apa...sampai kenal apa itu A, B, C n everything...
sayang anak tangan2 kan..
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

cuti

saja nak update...bukan ada cita pa yang penting sangat pun...just nak bagi blogers len tak boring ngk blog aku yang malas nak update ni...hehe...

minggu ni cuti 3 hari...kununnya nak wat note (sbb nanti exam dekat sangat ngan kenduri...takut kalaut wat persiapan apa patut), asimen, ngan nak edit tesis...tapi hampeh...cuma wat skit2 ja..(ok la kan dari tak buat langsung)...ari jumaat tu aku lepak jaa ngan member2 aku sambil nuntun tv yang selamat dari rampasan warden..huhu (otai gila kawan aku ni)..ari sabtu p mid ngan member (zaem ngan shima)....p beli hadiah kat member2 aku yang nak kawen bulan 3 ni...terkena lak time aku p tu jcard member sale...so leh la budget sket...

ari ahad lak kunun nya nak wat asimen...pagi tu aku sakit perut gila...2 3 4 kali dok ulang p toilet...silap makan pa tak tau...mai tengah hari tu dah ok sket..semangat nak wat asimen..on laptop ngk2 ms word aku lak tak dak...(hampeh..sapa p delete woiiiiiiiii...hangin akuu...)..trus moral down...last2 lepak ja ngk tv ngan member2 aku...ari ni lak...instaler tak dapat lagi..esok baghu nak antaq kat member aku suh dia wat...so..cuti ni aku gheja melepak ja...tau balik kampung tak pa..jadik gak keja apa patut kat umah tu..huhu..
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

menamatkan zaman bujang

alkisahnyaaa..ramai betui member2 yang dah berumahtangga dan akan berumahtangga....alhamdulillah...semua ini adalah suratan dan ketentuan daripada Allah Taala...Jodoh dan pertemuaan kan atas kekuasaan Allah...hanya Allah yang mengetahui apa yang terbaik utk s
etiap hambanya...kita hanya mampu berdoa dan meminta agar apa yang diciptakan utk kita dan ditentukanNya dapat memperhebatkan lagi diri kita utk mencintai Maha Pencipta kita Allah swt.
*
*
*
tempatkanlah cinta kita kepada Allah di atas segala cinta terhadap apapun. Dan sentiasa meningkatkan cinta itu, kerana Allahlah yang Maha menganugerahkan cinta kepada orang-orang yang mencintaiNya ( Al-Maidah:54). ajaklah pasangan (dan seluruh anggota keluarga) untuk semakin mendekatkan diri padaNya,...insyaAllah sama2 kita.... * *
hehe..kita kongsi sket2 apa salahnya kan...hihi...ermmm...bulan ni 3 org member nak kenduri..(kopak det nak kena beli adiah..fuhh..aii bunyi cam tak ikhlas ja..)..ni senarai member2 yang akan melangsungkan hari bahagia...insyaAllah..sama2 kita mendoakan kebahagian mereka hingga ke akhir hayat...Aminnnn
*
*

8 Mac 2009 : Kak Shila n pasangan (Melaka)

#tak dak la gambaq dia#
*
*
9 Mac 2009 : majlis Akad aku


*
*
14 Mac 2009 : majlis akad Marcel

marcel n aku

*
*
15 Mac 2009 : kenduri Marcel (my roomate) n Elly (my X roomate)

elly

*
*
20 Mac 2009 : Majlis akad faizah (Sg.Petani)

faizah
*
*
6 jun 2009 : Kenduri aku, Faizah n Farhana (sg.Petani)

farhana

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

check list

ermmm...dok hitung2 hari, rupanya dah tak lama nak jadik bini orang....macam2 perasaan dok mau..cuak pun ada....dalam masa yang singkat ni la nak cari apa lagi yang tak dak...banyak jugak ni..even barang hantaran pun tak abes membeli lagi..(aku ni kalut wat natang apa pun tak tau laaa)
*
*
*

barang hantaran:
  1. sejadah....(aku dah beli dah sebenaqnya...tapi lepa kata tak kena ngan tema plak dah...aii..dalam ati aku..tak kena p la..nak semayang bukan kira tema ka tak tema..tapi dah orang suh beli len..kena la jugak..sat g orang kata ketegaq plak...:-))
  2. towel...(ni kes sama ngan sejadah tadi la...tak kena ngan tema jugak...aku rasa lawa dah..hehe)
  3. Quran...(ari tu dah p Harfa..tapi tutup la plak)
  4. capar abg syahet...(capar ni tak nampak bayang lagi nak p cari tang mana..tang mana ada rrr..bukan dok besa beli pun)
  5. songkok
  6. butang baju melayu...
  7. tudung utk nikah...
  8. kain pelekat utk hantaran...(abg syahet nak jugak...dia kata tu identiti dia...aiii...pueh pujuk kata tak payah..nak jugakkkk...hehe...jangan marah aaaaaaaa)


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

buntu

kesian blog aku ni..dah bersawang dah...maaf yer...bukan tak dan atau tak sempat..cuma tadak masa ja...(aishh...bunyi cam lebih kurang ja)...lagipun tak tau nak update benda apa dah...takdak cita best...yang tak best belambak...

tambah plak dengan asimen yang belambak nak kena submit dalam bulan 3, tesis pun bulan 3, nikah pun bulan 3, member pakat nak kenduri bulan 3, ermmm...semua nak boking bulan 3 pasaipa niiii...apa pun kena juga tempoh bulan 3 nii...

tak dak apa nak kata cuma nak ucap tahniah utk kak tasya n abg nae dengan kehadiran orang baru yang comel lagi cute tuu...wahh..teruja betoi aku tengok indah ni...1st time aku tengok new born yang pandai senyum...sempurna ciptaan Allah...k apa pun congratulation to both of u...
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS