baby

Lilypie Pregnancy tickers
ya Allah...bestnya ari ni dapat makan karipap ikea...walaupun aku ni dah blacklist karipap dalam hidup aku...namun karipap ikea ternyata menggagalkan diet aku pada hari ni...fuh memang layan abes laaa..sedap gilaaaa
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

ni family aku...ermmm...cuma kak yong ngan aufa ja blum ada masa ni...raya lepas tak sempat nak amek gambaq..arap2 kenduri nanti dapat berkumpul n amek gambaq satu family...

*
*
*



belek2 gambaq lama2 terjumpa lak gambaq2 nii...upload ja la...mana tau kot2 junior2 kat maktab ni nak cari calon..huhu

*
*
*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

abi's daughter

tengok cara alya tidoq sebijik gaya abi dia tidoq...ni la kata orang mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi....

*

*

*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

tahniah


*
*
*

tahniah utk yaya ngan abg hafiz krn telah selamat diijabkabulkan pada 13. dec lalu...semoga berbahagia hingga akhirnya...amin
*
*
*
*
*



*
*
*
tahniah juga utk waridah kerana telah menjadi tunang org...semoga perjalanan hidup kita lebih memberikan kebahagiaan dan dirahmati hendaknya

tak tau benda apa yang nak diupload...ni semua story yang dah agak basi..hehe





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

agama...

aku petik kata2 ni time kuliah tadi..."agama ibarat candu pada masa kini"....bila aku pikiaq memang tepat utk manusia masa kini yang sering alpha dengan kerja dunia...agama diibaratkan seperti candu...bila ada masalah candu yang dicari utk menenangkan...n samalah dengan agama, org sekarang bila ada masalah baru ingat yang Maha Esa...moga2 kita tidak digolongkan dalam golongan yang menjadikan agama sebagai candu...

agama sebagai pegangan kita...(adakah agama ini satu warisan??kita fikir2 kan??kita sendiri yang jadikan sebagai pegangan atau warisan..tepuk dada tanya iman)..aku mengajak diri aku n seluruh umat islam utk memikirkan petikan itu..adakah agama kita hanya sebagai candu....ubahlah persepsi ini...kita jadikan agama kita sebagai kekasih yang mana dalam apa situasi sekalipun kita akan berbalik pada agama...macam kekasih kita...cerita suka, duka, sedih segala mak nenek nak cita kat kekasih kita...fikir2 kan lah.........apa yang harus kita perjuangkan utk agama kita...
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

ALHAMDULILLAH...


ermm...mula skali jiha minta maaf pada semua na..kawan2, sanak saudara, n smua la yang mengenali....sbb tak inform apa2 tentang majlis bertunang tempoh hari...

alkisahnyaaaaaaaaaa....
majlis ni tak planning pun...malam bila ntah ayah jiha p umah bapak sedara jiha merangkap ayah syahir, merangkap bakal mertua utk bincang hal kerja..dah setle sembang hal2 yang sepatutnya, wa (panggilan untuk ayah syahir) pun trus ja secara serius menetapkan tarikh2 yang sepatutnya untuk menyatukan aku dan dia(alamak....dah lama tak menulis tak gheti dah nak buat ayat2...hantam ja nooo)

pas dah tetap semua tu baru la wa nisah plan nak buat sarung cincin tanda bertunang...

perbincangan antara ayah ngan wa tu pun sampai kat jiha melalui zakiah (sepupu aku)...apa lagi, antara pecaya ngan dak jaaa...mana taknya...ayah n mak aku tak plak bersuara bab2 kawen ni...sampailah pagi tu abg gee p umah tanya ada marker dak nak p tulis tarikh kat masjid...barulah aku tau sebenaqnya tarikh2 dah ditetapkan...

masa bertunang lak buat kat umah wa...ya Allah, tak tau nak cakap la punya maluuu..rasa pijak tanah pun tak lekat di kaki dah...mulanya memang wa plan nak p umah jiha,nak bawa, mak njang, tok, chaq p semua...n kami pun dah beli barang2 nak goreng bihun...pastu mak jiha baru teringat dia ada banyak kenduri ari ni ngan ayah lak nak kena p masak kat umah kenduri tu...mak pun call bincang ngan wa untuk tunda ke hari esok..wa pun kata tak pa...so mak pun siap2 la p kenduri....tup2 kui 11.10 wa call kata wat ari tu juga sebab esok ari tak baguih sket (setelah wa rujuk kat kitab)...masa tu ngah dok cakaq sampah blakang umah...ngan berpeluh semua cukup...wa suh p umah wa kui 1130...alamak...baju tak iron lagi, tak kan nak p ngan berpeluh2 cam ni...terpaksa la mandi jugak...ermmm..memang gamble ja la...tapi memang teramatttttttttttttttttttttttttt laaaaa maluuuuuuuu...masa tu semua ada kat umah wa....kecuali abg syahet ja...kiranya masa majlis bertunang tu dia tak tau apa2 sebb mungkin nak wat surprise kot..tambah plak lost contact(sbb dia ataih gunung tak dak line)....bersaksikan semua yang ada jiha selamat menjadi tunang kepada mr.unta..haha...n tok sarungkan cincin pada hari tu...


ni ada sket2 ja gambaq yang sempat shot hari tu...gambaq len tak transfer lagi..dah la no buat tatapan penegar2 blog sekalian..




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS