baby

Lilypie Pregnancy tickers

alya dah tunjuk ghajin

ni gambaq alya dah tunjuk bakat..aku malas nak karang banyak2 daaaa....tengok gambaq dah la..pendek kata..aku dah ada mangsa nak minta tolong...hakhakkkkk...


alamak...bleh masuk satu gambaq jaa...malaih dah nak tunggu..hehe....nanti ada masa aku upload balik naa...satu gambaq niii pun dah nampak ghajin kannn??hihi...tu...dok menyapu tu...tu tak nengok dia pegang penyodok sebelah lagi...hehe...apa pun 'jangan ghajin masa kecik ja tau alya'...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

new born....our niece

NIK AUFA BATRISYIA



1ST DAY


2nd day




akhirnyaaa...berjaya juga aku update blog niii...yeeeeeeeeeeehaaaaaaaaaaaa....

alhamdulillah...on 13rd december kak jidah dah selamat melahirkan anak kedua...baby girl juga kali nii...tak pa laa..esok besaq leh tolong aku...hukhuk...
k la..ni kat umah chaq...dok ganggu privacty budak2 ni plak..nanti aku update len no...ehhheh...lupa lak..

nik aufa batrisyia nama kak aku bagi kat anak kedua dia ni....beranak kat hospital kepala bataih....kui 230 petang ari tu...her weight 3.16kg...hukhuk...tersangat laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa chubbyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.....ish memang keturunan kot...chubby2 blaka dalam family aku ni.....hehehe.....

umuq baru 3 hari dah kena gigit ngan kak dia...alya plak makin bueh laaa niii..letih pala lutut aku la ni....aiiiii...jenuh la ngan budak tu sorang...yang syoknya tadi wa lah ngan wa nisah mai ngk adik dia...dia dok bueh sangat...wa tunjuk penumbuk kat diaa (sambil kata dok diam2..tokwa tumbuk satgi...)...alih2 dia lak angkat penumbuk kat tok wa dia...aiiiiii...budak sorang tu..samseng btoiiiiii...

k la guys...cincau dulu...salam






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

suka duka seorang peniru!!!

dah lama tak update...yahooooooooooooo..peksa dah abesss..tadi, masa ngah menjamu selera beramai-ramai kat bilik member *migha*...sempat la plak berkongsi cerita best sepanjang minggu exam ni...bergelak sakan...


situasi 1...paper keluarga kelas prasekolah

migha : shhhh..sshhh..zaem..zaem...
zaem : menoleh belakang n wat muka selamba..
migha : apa budak ni wat dek ja kat aku..selalu geng pakatan ni..(kata dalam hati ja).....then cuba nasib kat mangsa yang len lak....shhhh..shh..yaya...
yaya : mengalihkan pandangan tepat pada migha sambil tersenyum...
migha :apa depa wat tak gheti ja kat aku..woi yaya..lecturer ada dak??woiii..woiiiiiiiii...*sambil toleh kanan dan kiriiii......tuingggggggggg...alamak..lecturer ada sebelah aku..kantoiiiiiii...padan la budak ni wat muka toya ja...ampehhhh...maluuuuuuuuuu



situasi 2 ... paper muzik kelas prasekolah

pakatan semakin membesar...

yaya: woi..anas...sambil buat2 ketuk pen....
anas :*hanya angkat kening..*
yaya :woi ni jawapan mana satu..*sambil angkat sket kertas n tnjuk nombot soalan yang nak ditanya...*
anas : not sure yet...
zaem : *menyampuk*...woii..jawapan dia yang 3 sebab tu kot..blaa..blaaa...
yaya : ok2
anas : ha betoi kot..aku pun rasa yang tu gak ...*dalam otak dok pikiaq jawapan satu lagi*
cici yang tengah khusyuk dok menjawab tadi dok pasang telinga juga...o depa ni jawab soklan ni..trus ngan yakin pilih soklan tu untuk dijawab...
migha sama-sama berkongsi niat yang sama....*padahai nak jawab soklan yang satu lagi tu..tapi ghasa cam yakin ja ngan jawapan budak2 ni...tanpa segan silu trus jawab soklan yang sama....

khusyuknya depa jawab...masing2 dah yakin..kompom betoi pasai dah pakat ramai2 kata jawapan tu....
keluaq ja dewan...zaem,anas,cici n yaya bukak modul......cari punya cari jawapan pakatan tadi....jumpa laaaa....haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...serentak menjerit.....mighaaaaaaaaaaa...salahhhhhhhhhhhhhhhhhh...

anas : aku dok pikiaq jawapan ni dah masa bincang tadi...tapi ampa semua macam yakin jawapan tadi..aku pun menarikan la aku punya pen.....
zaem : haaaaaaaaaaaa aaaa...hilang 10 markah...minta2 la en.mat baik ati terlepas pandang bagi juga 5 markah...

woi zaem...ada ati nak markah...dah sah salah...

moral : tak semestinya meniru leh dapat jawapan betoi...



situasi 3...masa paper muzik juga...

yaya : apa la pn ni..macam tau2 ja...apa nak wat ni...*terus angkat tangan*
pn.mai :knp?nak kertas ka?
yaya : tak puan...nak tutup aircond..sejuk (padahai nak cari peluang buat pakatan)

pn.mai pun akur ngan permintaann tu...woi..woi...woi...dengar la suara2 macam dalam kelambu tu....pakat2 amek kesempatan...

pluppppp..aircond dah tutup len lak jadinya...keadaan jadi lagi sunyi pasai dah tak dengaq bunyi aircond tu.........................................................
tiba2 hujan turun seolah2 macam nak bagi peluang lagi.....dengan bunyi guruh yang sangat kuat...bedentum dentam....nak jadi cerita plak...bunyi ja guruh alarm gheta lecturer mana lak tak tau dok bunyi macam siren ambulan...amboi..gheta ni pun paham perasaan manusia....maka asal bunyi ja guruh..bunyi la suara2 pakatan...

pn.mai : bising ya keta ni??ganggu kamu ka...
yaya : aa'ah pn...bisingggg (tersenyum simpul sambil melihat ahli pakatan yang len..sama2 tersenyum penuh makna.)
migha : yaaaa pn..bisinggggg...(meng ia kan kata2 yaya)

pn.mai :ok masa dah tamat...cuma tinggal masa kecederaan..double chek pls...then put ur script answer on left side of table....................



ni la cerita suka duka masa exam.....k la..aku da nak tidoq dah..ngantuk...wahai orang2 kampunggggggggg...nantikan kepulangan kuuuuuuuuu...yahooooooo..balik kampunggggggggg..selamt tinggal kl....hehe


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

katakan selamat tinggal...............

masa ni aku dok ngah tensi bab dok study tak abes2...bila dok pikiaq nak cepat cepat abes baca modul yang busan ni (pengenalan morfologi) sebab takut tak dan nak cover, takut tak paham lak...tapi baca dari bab 1 sampai dah bab 8 ni dia gheja dok ulang benda yang sama ja...*jenis ayat, pola ayat dasar,ragam ayat n ntah apa2 lagi*...so aku pun berkeliaran la dari bilik ke bilik meninjau apa la yang member aku dok merapu dari pagi tadi..tak abes2..happy betoi puak2 ni...

dari bilik ke bilik.........dari bilik ke bilik........uishhhhhhhhhhh..rezekiiiiiiiiii...pes *gelaran pada kawan aku -atikah- sebab badan dia kurus dan nipis...so kami panggil dia pes* ngah on broadband...cantekkkkkkkk..dah lama aku tak update....

hari aku nak update pasai katakan selamat tinggal..apa benda la yang najihah nak ucapkan?pada siapa la ucapan tu wajar dikatakan??meh kita try ngk....


katakan selamat tinggal pada..........

1. bad habit..........pemalas *bila la bleh tinggai*

2. 2nd bad habit....perongoih..*aii turun sapa tak tau??*

3. 3rd bad habit.......suka melengah kan gheja...*tambah2 wat asimen*

4. kegagalan...practice make perfect

5. badan yang chubby...*bila niii??dah letih berdiet laa...

6. peperiksaan...dah busan duk amek peksa ja..tensiiiiiiiii

7. law.....eiiiiii..macam duk dalam penjara

8. rabun.....kuasa Allah mengatasi segalanya...

9. kehidupan asrama...busan..susah..

10. zaman bujang...

kalaulah aku bleh katakan selamat tinggal pada hal2 ni...alangkah gembiranya rasa hati...apa pun kalau ada usaha, doa pada Maha Esa...tiada yang mustahil...
yang penting ada usaha....kemudian bertawakkal lah pada Nya...

*k adios..nak sambung study dulu...hehe..nak katakan selamat tinggal pada pointer lepas..hukhuk..*
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

kesedaran membayar TAG

. Do you ever cheat during examination ?
- dulu2 la..skarang ni dah tak obsess..takut gheja nanti anak murid jadik cam tu


2. If you can have a dream to come true, what would it be?
- kawen..ada anak2 sebagai penyeri..n bleh hidup bahagia ngan family besaq

3. Whose butt would you like to kick?
- warden asrama yang cam hampeh..blagak bagus..n pengarah yang agak mental

4. What would you do with a billion dollars?
- setle utang yang mana ada….n beli sebijik caldina…n bawa mak ayah p haji..best kan kalau ada rezeki cam tu…nak buka butik…


5. Will you fall in love with your bestfriend?
- ermmm..Islam melarang percintaan kaum sejenis

6. Which is more blessed, loving someone or being loved by someone?
- Both !!

7. How long do you intend to wait for someone you really love?
- till end…

8. If the person you secretly like is already attached, what would you do?
- luahkan jer…bagi dia tau..manatau dia pun ada perasaan yang sama

9. What do you pray each day for your loved one?
- agar Allah memberi kesihatan yang baik kepadanya n tetapkan imannya…

10. What takes you down the fastest?
- ntah..tak perasan pun..duit kot

11. How would you see yourself in ten years time?
- Having a husband…n a better life wif child


12. What do you really want at the moment of responding to this tag?
- nak sambung study bab 2 bahasa Kebangsaan

13. What kind of person do you think the person who tagged you is?
- seorang yang banyak idea bila mengarang blog….membuatkan org len fun bila membaca blognya!!

14. Would you rather be single and rich or married but poor?
- kehidupan berumahtangga lebih membahagiakan rasanya..itu juga dituntut dalam islam..dan bersederhana dalam kehidupan


15. What’s the first thing you do when you wake up?
- tengok handphone..n clock kot2 dah abes subuh

16. What’s the character must have in your partner?
- ermmm..susah ni..suka org yang tahu menghormati org tua, suka meningkatkan diri dalam apa jua..dapat terima diri ku seadanya…pandai memujuk..n bleh menjadi pendengar setia cerita2 n keserabutan ku…n paling suka kalau laki tu suka bagi pendapat bila kuaq shopping n jangan jadi tugu Negara hanya memeluk badan yang tak sejuk…

17. If you fall in love with two people simultaneously, who would you pick?
- minta petunjuk kat Allah..smayang istikharah dulu..Allah lebih mengetahui apa yang terbaik untuk kita…tapi minta simpang laa..cukup la dengan sorang..kesetiaan dalam perhubungan penting utk kebahagiaan yang berpanjangan…….poyo jaaa

18. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing the someone has done?
- susah nak memaafkan…tapi cepat melupakan…tapi bila teringat tu mula hangin satu badan kot..kena ubah ni..penyakit paling bahaya…

19. Do you prefer being single or having a relationship?
- kalau perhubungan yang tidak ada batasan biaq laaaaa single..dosa pun tak banyak..tapi aku jenis tak leh la duk sorang..sunyiiii…

20. Would you leave your family behind just to chase your dreams?
- aiii…tak akan laaa…buruk macam mana pun family aku takkan ku tinggaikan..biaq la orang kutuk selori pun family aku..aku tetap sayang family aku…impian kita tercapai dengan berkat doa mereka jugakkk..tambah2 mak ayah kita


Maka dgn ini beta mau menge-TAG org2 berikut :

1. kak nida
2. kak naemah yang baghu berblog
3. firdaus
4. kakak..shilme di Mesir sana

5. da tadak sapa kot

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

MASALAH!!!

aku nak luahkan perasaan tak pueh ati..lagi tak leh leh migrain..geram betoiiiii...

masalah 1...
exam dah dekat..banyak lagi bab tak baca..ada saja gangguan..tengok lak rumate dengan jayanya dah siapkan nota utk 4 modul..lagi la stress..ai aku ni yang korbankan cuti aku tak siap2..baca memang baca..ntah ingat ntah dak tak tau la..masa ni ghasa macam nak panggil doremon yang banyak kelengkapan tu nak suh dia scan buku letak dalam otak aku...fuhhhh....ni la student..masa ada lapang tak mau baca..dah suntuk macam ni baghu nak kalut..kecut perut semua ada la...masa ni la macam2 masalah dok mai..tingat kat mak la...aiiii...

runsing.....
mak call baghu2 ni...dengaq suara mak len ja..ghupanya mak demam dah dekat seminggu..menyesai jugak tak balik ari tu...la ni mak dok batuk..ish mula la dok rasa macam anak durhaka la plak..ati ni bertambah la ghisau..napa la tadak org call aku bagitau..kalau tak bleh balik...mak lak tak bagi aku balik sebb exam dah dekat sangat...mak jaga diri ya...anak mak sentiasa doakan mak...

masalah ke2....
masa aku balik dari umah kak aniah malam tu terbaca satu notis...
kepada penghuni asrama..."kemudahan store tidak akan disediakan sepanjang cuti semester pada kali ini."aku baca sampai situ jaaa..badan dah mula panas semacam *panaih baran rupanya budak ni..turun pak dia niiii*....hangin la satu badan...aiii...patut la orang panggil pengarah SODO *Soriah Bodo*....buat undang2 tak ada perikemanusiaan langsung...macam mana la nak angkut barang bawa balik umah??barang yang selama 4 taun kat sini dah macam satu kelengkapan umah...aiii..tak bertimbang rasa langsung..budak Sabah Serawak yang tadak sedara nak p lempaq mana barang tu..nak kena sewa kargo bawa balik negeri masing2 ka...pening betoi..kalau ya pun nak tunjuk diri buat keja..jangan la sampai kebajikan pelajar terabai..orang yang tak mengalaminya mungkin tak rasa..tapi pelajar makin tertekan dengan undang2 yang tak rasional..cuba la letak situasi student ni sebagai anak sendiri..tentu dia pun hangin kalau anak dia nak kena angkut barang bawa balik..kalau anak dia blajaq kat Sabah Serawak nuuuuuu..mau ka dia sewa Kargo/bayaq duit muatan lebih tu...tolong la Tuan Pengarah..berfikir la tentang kebajikan pelajar...jangan nak ikut kepala sendiri ja...*sebab tu la pompuan tak boleh jadi ketua..suka wat keputusan ikut perasaan sendiri*...kes ni ja dah membuatkan pelajar bertindak di luar batasan..dah dua kali masuk surat khabaq kosmo..tak serik betoi pihak pentadbiran ni..tolong la utamakan akedemik yang makin merosot akibat tekanan undang2 yang tak munasabah niii...


masalah 3...."TAK PATUT BETOIII!!!"
ni kes yang berlaku kat kawan bek aku baghu2 ni *nama panggilan Cici*...baghu2 ni dia sampai maktab ari isnin kui 4.30 pagi depan gate asrama....
*lepas beraya sakan time depavali..*..walaupun kami cuti sampai ari rabu...dia terpaksa juga balik awai sebab dia wakil maktab utk pertandingan pantun peringkat Dewan Bahasa Dan Pustaka...dia kena bertolak dari maktab ke Putrajaya kui 7.30 pagi isnin tu jugak...
apa yang tak sepatutny
a berlaku????
bila dia sampai ja kat gate...gate tutup..dia pun kejut la mak guard yang bertugas ari tu *mak guard ni memang kerek tahap gaban punya*...mak guard tak bagi dia masuk...dia pun cakap la..dia nak kena rehat..*letih perjalanan dari pahang yang amek masa 5 jam*..dia nak kena p Putrajaya kui 7.30.pastu mak guard tu suh call warden..dia pun call la En. Nazri ketua warden...ingatkan bleh la masuk..tapi hampa dan kecewa sekali..warden tu pun tak bagi masuk walaupun dia dah bagitau nak kena p Putrajaya...disebabkan badan yang sangat letih dan perlukan rehat dan tidur secukupnya utk pertandingan hari tu..dia nekad patah balik p PUDU..sewa hotel..*mujur la tak mahai..rm25 satu bilik*..jadi lah utk dia berehat..apa yang aku paling tak puas ati kat sini masa dia o t way nak p stesen teksi dalam kegelapan pagi tu n jalan yang sunyi..(sapa yang penah mai asrama aku tau la jauh mana stesen teksi ngan asrama...lebih kurang dari umah aku nak p pulau umah tok yah ghasanya)...En.Nazri call dia.."kamu kat mana?"..."saya o t way nak p taxi stand."cici kata.....tau apa warden tu kata "OK"..n trus letak phone...apa punya manusia la...cuba bayang kan Cici tu anak dia..ada dia harap jalan sorang2 di tengah bandarraya KL ni..kalau apa2 jadi kat Cici apa pun tak guna dah...aiii..ni la orang yang mengagungkan undang2 yang tak munsabah dari kebajikan pelajar...tak tau lagi aku nak describe depa ni dangan apa...amek la pengajaran wahai pembaca blog..jangan la berkelakuan zalim pada manusia..tu melayu sama melayu..tu pun tak leh nak tolong bangsa sendiri,,terlalu taksub dengan undang2...undang2 Allah tak mau lak taksub sampai cam tu...memang tak patuttttttttttttttt....

cukup la tu luahan hati ku..atleast blog ni bleh gak jadikan tempat aku meluahkan perasaan ni....sapa yang terbaca tu amek la pengajaran..apa yang baik jadi kan teladan apa yang buruk jadikan sempadan...




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

nak kurus..biaq kecik molek sket

ari tu kat kafe tiba2 sorang lecturer yang agak geng la..dia tegoq.."awat makin bulat (sambil pipi dia dikembungkan)"..lecturer ni juga tegoq aku masa kurus sat tu.."time frust"...aii..lecturer ni gheja dia tengok badan org ja ka..hihi



pas kena tegoq tu..trus la buntu, serabut dok pikiaq btoi ka aku makin bulat.then trus p timbang kat bilik member..aa'ah la kan..da nek sket..dari 48 masa frust la ni dah jadi 53..'bahagia la katakan'..tu la aku tak leh rasa senang ati sket..selera pun menjadi la...



bcoz of dat suituation..aku pun berazam nak diet balik..bagi dapat balik berat time frust tu..dek kerana seluaq pun dah agak ketat..so bila pakai nampak la seksi..so aku pun stat diet balik..tapi bila mai umah kak aniah ni trus rosak balik program diet aku...k.ju plak suggest kan aku makan ubat diet adipex namanya..macam best gak kan..tak gaduh la aku joging truk2..KL plak dok hujan petang la ni..aku lak sibuk nak exam..so dengan pantas aku oder kat kak aniah..

dengan bekalan 10 biji ubat diet ni harap bleh la turun 10 kilo..hehe...kalau bleh nak kurus macam farah AF..comei kan..genitja..dak pun macam kak tasya..hihi...soi doa kan jiha berjaya kecikkan badan yang dah membesar ni yer..bleh stress wo badan nek...hmm..k good luck 4 me.hihi



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

kereta idaman

ermm..nak update gak la...





cita pasai keta idaman best gak time2 otak serabut ni...


first time tengok keta caldina memang teruja..aiii.cantik btoi reka bentuk dia..sesuai utk lelaki dan perempuan..tapi mesti mahai..memang takmampu pun nak pakai..pakai dalam mimpi ja laaa..ehehe





bila jumpa ja gheta caldina ni aura dia memang terasa...dalam dok besembang bleh berenti punya nak tengok..ari tu pas joging kat kompleks sukan bertam...p minum ngan kak yong, kak nida n abg shahet..ada lak hamba Allah ni parking depan tu...aduhhh..ayaq yang tak sedap bleh abes dek aura keta idaman..tapi apa kan daya kalau aku ni lawyer ka, bisneswoman ka...n orang terkaya di dunia..mamang tak pandang keta len la...tapi cikgu mana mampu...hwaaa..tapi mana tau kan..rezeki Allah...memang best la kalau leh pakai keta ni...sweet sangattt.dapat lak warna putih...hullamakk..sweet nyaaaaaa...aiiii...



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

depavali di umah kak aniah

hehe..ermmm...kali ni cuti depavali 5 hari..bleh aku buat keje gila tak balik kampung..member2 aku semua tak pecaya..kalau tak pantang cuti walaupun 3 hari..ni dia la orang yang gedik lagi gege nak balik...konon nya nak study gila2 la..pointer lepas da jatuh..mana nak tahan..

hari 1st tinggai 9 orang kat asrama...bleh tahan lagi sebab roomate tak balik lagi..esok nya baghu dia balik umah...mana nak tahan..member lak dok cita pengalaman masuk bilik mayat...depa ni agak2 la nak cerita pun..mula la kepala aku pikiaq macam2..gila punya sunyi kat asrama..mula nak wat bodo ja...tapi tak leh tahan..last2 petang pas asaq wat keputusan nak lepak umah kak aniah ja...

sampai ja umah kak aniah..terhidang masak asa ikan kering...fuhhhhh..dah lama tak kena masakan cam ni...dalam dok diet tu...punah la harapan aku..kena banyak gak la..adoiiii...cam na nak diet ni kak aniah???

esoknya...kak aniah wat tom yam, kailan ikan masin n teloq goreng....fuhh...gagal lagi program diet akuuu...
memang best la tomyam ni...fuhhh...ni pun ngah kenyang lagi..tu pun kak aniah dok nak suh makan lagi...hehe...pendek kata memang tak sia2 la depavali aku di KL...
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

disappointed???


zaem,migha,en.mat,aku n cici..blakang alif ba ta


ermm..knapa kecewa..ok aku nak cita ni..

last night..maktab aku organize dinner utk semua warga institut...majlis ni wajib setiap tahun..kira macam makan besaq la..tema taun ni retro 50an..tapi wat kat dataran maktab ja..tak wat kat hotel ka apa..setiap orang kena bayaq
rm45..(banyak tu kan..tapi kalau berbaloi tak pa gak)..makanan yang dihidangkan- chiken chop yang agak muak, bihun singapore yang masin, nasi goreng cina yang banyak ajinamoto, ubi kayu rebus, air oren yang tawaq, kopi panas yang caroi, sate yang agak best la jugak, soto yang tawaq hebiaq, aiskrim yang agak berbaloi, buah tembikai yang tak dak orang kupas..gedebok sebijik atas meja...ni la antara menu yang dihidangkan..bayangkan 45hengget aku bayaq..ni makanan depa bagi..hangin la jugak..tapi apa bleh wat..depa pun manusia *tapi melampau la sangat...tak kan sampai cam ni kot*



retro 50an..wiz en.mat(rambut palsu je tu)





ibarat aku bayaq 45 utk makan sate ja la..bb tu ja yang bleh tahan sket pun



tu satu bab makanan..nak dapat kan makanan2 yang da best macam aku cita kat atas tu kena beratoq..*aii..ghasa macam p jamuan umah terbuka pak lah la plak..umah terbuka pak lah yang free tu pun tak susah cam ni..dah la ujan*
bila orang dah ghasa tak berbaloi pakat bising la suh pulangkan duit yang depa dah bagi..ya la..45 ingat sket ka..


dah la makanan cam tu..pengurusan cam tu..bleh ka plak 6 biji khemah blackout...yang syoknya khemah vvip pun gelap...apa lagi JPP kalut la p beli lilin..hmmmm..(termasuk khemah aku la gelap..tapi bagus gak..leh aku layan makan sate banyak sket..pasai org tak nampak..hihi..seb bek jugak la aku da pakai bedak 4 inci punya tebai..tak la nampak gelap dalam gambaq..hehe)




dalam kekaburan ni aku berjaya menghabiskan 12 cucuk sate..banyak tu


da macam opera cina dah



ermm..pas tu sound sistem lak cam hapagas..baik lagi sound sistem pakndak aku..lagi kuat..kalau org marhaban kat pulau bleh dengaq juga sampai umah aku..ni dengaq sayup2 ja...ermmm..banyak btoi la kekurangannya...da jadi macam2 ni apalagi..student jadi tak sabaq la..dari dok bergelap n makan makanan yang hampeh tu bek balik asrama tdoq..(vvip tak dan nak balik lagi..meja dah banyak kosong)....pendek kata ni la dinner yang paling teruk aku lalui...

nak dijadik kan cita lagi panjang...esok nya(means today)...perut aku meragam..dekat 7-8 kali masuk toilet...ni aku rasa gara2 ajinamoto la ni...lembek jugak la dibuatnya..dasyat...so aku tdoq ja la ari ni..dah la posa..lagi la tadak tenaga...ermmm..pendek kata memang cam hampeh dinner taun ni...*dengaq kata maktab nak saman caterer..bagus juga la idea tu...baghu bagi pengajaran sket..jangan meniaga nak untung ja*

so apa yang kita dapat kat sini..bersabarlah dengan ketentuan Tuhan...Redha dengan apa yang jadi..n ada hikmah disebalik sesuatu kejadian..




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

wonderpet menang lagi!!

semalam kami kena siapkan tugasan..dalam bentuk pertandingan...
task nya..pertandingan gimnastrada..gimnastik artistik+gimnastik berirama..ni
penilaian terakhir utk sem ni..sebenaqnya tak dak niat nak cita dalam ni..pasai malas nak terang apa tu gimnastrada...tapi anugerah Allah..kumpulan aku menang tempat pertama dengan pungutan markah tertinggi..67/80..kira ok la tu..banyak hilang markah kat aspek keseragaman..pasai kelam kabut sebab tiba2 pengarah yang tak diundang masuk tengok n bagi penilaian..hampeh tui..(len kali inform la awai..baghu la bersedia mental dan fizikal..bagi org ketaq ja)...

kumpulan kami nama dia wonderpet..aku tak suka pun nama tu..tapi dah ahli kumpulan yang len beria nak letak nama tu kunun nya terpengaruh dengan kerjasama dalam cita tu(ntah hapa2..letak la nama yang berilmiah sket...ni
macam pertandingan budak darjah satu ja..)..tadak mood la nak cita panjang..tengok gambaq dah la no..apo yang ado ja la...(da ngantuk..baghu balik dinner)




woi kawan2...sebab ada aku la kumpulan kita menang..hehe(muka bawa tuah)huhu



aksesori macam budak sekolah rendah..tak kratif langsung



aku n faezah


poyo dulu sebelum bertanding





ni cuma aksi posing k..

teringin nak upload video..tapi tak pandai..
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

siang malam teringatkan Mu

ni la manuasia yang wat aku dok angau sangat...telatahnya..perilakunya..perawakannya..suka wat LAWAK (teletah dia)..buat aku asek nak balik saja...tak jumpa bleh call dengaq sora pun jadi la..kalau org bercinta depa kata tak nampak muka nampak bumbung umah pun jadi la..ni la dia..adakah aku dilamun cinta??siapakah gerangannya??

aii..kecik2 dah wat org angau..

pandai salam ngan sound effect skali tu yang tak tahan tu...mmmmmmmmuaaaahhh..

kiss pun nak sound effect...(mmmuaahhh..ni memang turun betoi la anak cucu haji talib..yang pompuan kalau sayang kiri kanan mesti ada bunyi..kalau tadak tak sah)..

la ni dah pandai main pikebu(lut cak)...tak aaaaaa


ni la nik alya batrisya..la ni baghu leh jalan..baru dapat kaki..macam kita la kalau baghu leh bawa gheta..merata la nak p..cam budak kecik ni la..tak mau cita panjang la..budak ni buat aku tak sabaq nak ada anak sendiri..(pengakuan ikhlas tuuuu)


ni tempat feberet batrisyia men lutcak ngan abi dia


nik alya batrisyia


nak mek lutcak dah tu


merajuk ni..nak kuih ghaya umi dia tak bagi..muncung 5inci dah tu



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

karangan bergambar

entry ni utk santapan sepupu2 aku sekalian..(kak nekmah..fifi yang tak bapa nak macho)...sekadar nak penuhi impian kalian..takut nanti kecik ati atau susah payah..perit jerih..penat lelah lawat blog ni..hehe

mai sini..kanak2..mak2 sekalian..ari ni cikgu nak ajar tentang karangan
bergambar ya..sebelum cikgu ajaq..cuba try test dulu..buat karangan utk cikgu tentang gambaq ni ya...tajuk dia...suatu petang di hari raya..kamu(murid2) bleh submit karangan ni kat cikgu kemudian....karangan terbaik nanti cikgu bagi hadiah...tengok la kalau budjet cikgu time tu banyak cikgu bagi la ceklat 5 bijik ka..kalau badget ciput cikgu bagi jugak...bagi pujian ja..
panjang karangan ikut suka kamu la yer..kalau panjang sangat cikgu malas baca..kalau pendek sangat cikgu tak puas nak baca..so kamu buat la yang sedang-sedang sajaaaaaa..




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

penyakit M

sejak aku berkecimpung dalam dunia blog ni...tengok ja benda n anything happen dan2 rasa nak cita dalam ni..nak luahkan perasaan dalam ni..tapi rahsia mesti la kena jaga juga..hehe..

ahhhh..minggu ni penyakit M dah hinggap kat aku ni...sgala2 nya jadi malas..nak study pun malas, nak wat tesis pun malas, nak borak pun malas..n paling tak leh nak hindar malas mandi..hehe..maap la no..tak mandi tak semestinya busuk..mandi tak semestinya wangi..tui dak??(alasan biaq jitu dan
bermutu)...apa pun minggu ni..kena la juga paksa diri..exam dah dekat woii..tak sedaq diri lagi...(mak2 suka kata kat anak2..ngaji tak pas aku bagi nikah)...awat la mak aku tak kata lagu tu...aiii..kalau kata semangat la sket aku nak baca buku (kunun ja tu)..so minta la sapa yang terbaca entry ni mendoakan aku ni ghajin2 blajaq n study..n success tuk exam kali ni..sebelum pointer menjunam bek la aku study dulu no..doa tau..jangan tak doa...n minta maap siap2 la...nnti pas exam aku update blog ni balik yer...(a.nae, kak tasya,fidaus n k.aniah jangan kutuk sempena blog yang tak akan diupdate ni tau)hehe...(kalau ada masa terluang n nak lepas kan tension nanti leh la update..)
k adios



kena tawaduk balik pasni...go..go chaiyok


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

kisah briani


entry yang lepas jiha dah cita pasai briani plita yang sedap tu...ni nak story pasai briani lagik..

semalam,*means ari khamis* kelas tutorial aku ada wat jamuan hari raya...menu dia adalah menu peberet aku..nasi briani. sbb
aku yang pilih menu ni. maap yer kengkawan.. sapa suh tanya aku. apa lagi aku betoi2 la melantak.. tahap gaban punya melantak la...majlis ni ada la juga disusuli ngan ucapan sket2. ahhhh boring ahhh..makan lagi bagus daa.. abes ja majlis ni..aku balik hostel..dek kerana kekenyangan trus zzzzzzzZZzzzzz..berani btoi melelapkan mata sesudah makan...sbb tu la badan aku la ni berani2 meng'upkan kilonya..hadesss..penat ja diet sebelum ni..tak pa bak kata mak cik aku, makan lagi bleh makan..esok dah terlantaq tak lalu makan nyesai tak sudah.. BETOI TU mak cik, akan ku pegang nasihat tu..hikhik



best..bila mau mkn woii..lapaq da ni

so maknanya dah dua ari berturut2 la aku melantak nasi briani...pehhh sedap siutt...alangkah bestnya kalau aku pandai wat nasi ni..ermmm.. masakan simple pun tak lulus lagi..ada ati nak masak nasi briani..pigidaaaaa...

bowrink nya baca entry ni..tadak yang best..cita pasai makan ja..ngah tensi wat tesis nii..hadoi...adios


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

manik

ntah mai mana tak tau minat nak menjahit ni timbul..bila ngk member pakat dok kena simptom menjait manik ni...aku pun meronta2 nak cuba...ngk member dok jait..trus try kat baju...fuh menjadi la plak...then trus promote kat salma...salma pun macam berminat ja ngan hasil kerja tangan aku yang kadang2 jadi kadang2 tak jadik ni...




ni dia hasilnya..try kat baju sendiri dulu





ni baju salma...thanks salma bagi kepercayaan kat kami




ni jahitan di leher..baju kak ina




haaa..ni baju ghaya aku..cun tak??


la ni dok menerima tempahan dari cikgu2 sekolah masa aku praktikum tu...tapi maaf yer cikgu2 jiha nak exam...tak dapat nak amek tempahan tu semua..kalau sanggup tunggu till school holiday..i will accept soon...

tapi aku bukan seorang tukang jahit tau..jait suka2 ja ni..isi masa terluang...n nak penuhi hobi baghu ni...hehe..sapa yang rasa berani mati nak kasi baju dia..aku terima ja...tambah2 cuti sekolah nanti..dari aku membuang masa ngan benda melagha kan..*bleh tebalkan pocket money i..hihi*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

breast cancer

Why breast cancer is usually found near the armpit?

Please note why breast cancer is usually found near the armpit.

Dear Friends,

I was informed by the Moderator of Women's workcom.that one of her rep. had been diagnosed with breastcancer and she is concerned that we should inform our friendsabout this.Ladies - some awareness!!! Gentlemen - pass on to theladies in your life, to all the women you know .

Some time ago, I attended a Breast Cancer Awarenessseminar put on by Terry & A period. I asked why themost common area for Breast Cancer was near thearmpit. My question could not be answered at thattime. This e-mail was just sent to me, and I find it interestingthat my question has been answered.I challenge you all to rethink your every day use of a productthat could ultimately lead to a terminal illness.

As of today, I willchange my use. A friend forwarded this to me. I showed it to a friendgoing through chemotherapy and she said she learned thisfact in a support group recently.I just got information from a health seminar that Iwould like to share. The leading cause of breastcancer is the use of anti-perspirant.

What? A concentration of toxins and leads to cellmutations,a.k.a.CANCERYes, ANTI-PERSPIRANT. Most of the products out thereare an anti-perspirant /deodorant combination, so gohome and check. Deodorant is fine, anti- perspirant is not.Here's why:- The human body has a few areas that ituses to purge toxins; behind the knees , behind theears, groin area, and armpits.

The toxins are purgedin the form of perspiration. Anti-perspirant , as thename clearly indicates, prevents you from perspiring, therebyinhibiting the body from purging toxins from below the armpits.These toxins do not just magically disappear. Instead,the body deposits them in the lymph nodes below thearms since it cannot sweat them out. Nearly allbreast cancer tumors occur in the upper outsidequadrant of the breast area.

This is precisely wherethe lymph nodes are located.Additionally, men are less likely (but not completelyexempt to develop breast cancer prompted by anti- perspirantusage because most of the anti-perspirant product is caught in their hairandis not directly applied to the skin. Women who applyanti-perspirant right after shaving increase the risk furtherbecause shaving causes almost imperceptible nicks in the skinwhich give the chemicals entrance into the body fromthe armpit area.

PLEASE pass this along to anyone you care about.Breast cancer is becoming frighteningly common. This awarenessmay save lives

kidnap dari blog member
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

ngidam alien


sejak ngk big apple kat dalam ym kak aniah tu truih teringin tahap power rangerssss nak makan big apple...panahan big apple sampai tengok donut kat kafe pon dok sebut big apple ja.. kawan2 aku lak dok bagi cadangan suh ponteng kelas (apa la hampa ni...bagi cadangan pun kat aku yang rajin sangat p kelas nii.hehhe..turun abg aku la ni malas p kelas..:-)...) seb bek iman aku kuat lagi arini...terpaksa tangguh kan niat sebab 51% hati suh p kelas, 49% ja suh ponteng kelas...mujuq la aku terselamat hari ni...

kui 10 aku kuaq p kelas...sampai kelas depa kata lecturer lak tadak...hampeh tui...tau tadi lencong p mid siap2 pun tak pa...sambil baca2 paper kat kelas n bergurau senda ngan classmate..tiba2 bagaikan anugerah dari Allah romate aku lak tanya 'jiha 2, 3 hari ni hang teringin nak makan apa?'...amboi cam tau2 ja romate kesayangan aku ni...dia nak blanja aku ka ni??betuahnya badan ada romate cam ni...apa lagiiiiii...tapiiiii...tetiba terpacul lak kat mulut aku 'aku teringin nak makan nasi briani plita kat bangsa.' ..(memang aku dok teringin nak makan nasi briani pelita pun..dari kenduri kat umah mat jar lagi...)...apa lagi lepas ja tangkap gambaq kelas(utk majalah warisan maktab)...aku ngan romate aku pun fly p bangsar..pehhhhhhhh...macam org ngah ngidam btoi la..betapa lazatnya nasi briani pelita kat bangsar ni...tak dapat kat tempat len la...baghu rm6.70..kalau tempat len mau sampai rm8 dah...kena plak ngan jus apple(tu yang buat aku batuk sampai malam ni..hehe)..abes makan trus balik hostel..lepak n zzzzzzzzz..gendang gendot tali kecapi, kenyang perut suka atiii..(ayat unta)

pas bangun tdoq siap2 p kelas petang lak...lupa sat kat big apple tu...balik kelas penat2 terserempak ngan zaem(jiran berdepan bilik aku)..dia nak p mid...hadoiii...rezeki aku la...trus pesan alien big apple untuk santapan aku malam ni...(masa tulis blog ni kira baghu sangat la pas makan alien)..sedap siutttttt...hingga menjilat jari...pehhhhhhhh...

hari ni saja aku dapat semua makanan yang aku ngidam 2 3 ari ni(ingat org ngandung ja ka leh ngidam)....alhamdulillah...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

gheja dunia tak penah abes

aduh..busan dohhhh...
minggu ni la nak rushing siapkan tesis..minggu ni la aku nak study tuk xm..minggu ni la tingat nak balik kampung...rindu kat mak...banyak nya gheja nak watt...awat la banyak sangat gheja dunia ni...

go..go chayok...gheja tetap kena wat..bak kata org tua2..berakit2 ke hulu, berenang-renang ketepian..bersakit-sakit dahulu, bersenang2 kemudian...kata2 ni la bagi semangat kat aku tuk wat gheja dunia yang tak penah abes ni...
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

hari raya...yahooooooo

selamat menyambut hari raya...walaupun posa tak penoh..raya tetap ghayaaaaa...best tahap gaban ghaya taun ni...tapi yang sedihnya last beghaya ngan fidah yang berstatus single..taun depan dah tukaq status sepupu aku ni..dah jadik bini orang...tak bleh la nak hawaq dah tauu...

pagi2 raya ja dah dengaq bunyi mesin nyoq kat dapuq tu..(ayah aku la tu buat pesiapan gulai terong dia)...gulai terung menu wajib tiap2 taun kat umah aku...(depa ni tak cemuih ka dok kena gulai terung jaaa...skali skala tukaq la makan kebab plak ka...ringan sket beban aku nak cuci pinggan)...apa pun best la..penat tu blakang punya crita...berkat wooo tetamu mai umah...moghah rejeki org kata...hari raya ni la dapat bermaafan...best wo ada ramai adik badik cam ni...tak yah pikiaq nak p mana...umah adik badik pun tak abes pusing...ehe

to all my family, my loverssssssss..my fwen... n muslimin muslimat...wish u all..selamat haghi ghaya..maaf zahir dan batin...



acunnnnn nyaaa



hahhh...jangan tak percaya!!





ni tok dalang rupanya
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS