baby

Lilypie Pregnancy tickers

MASALAH!!!

aku nak luahkan perasaan tak pueh ati..lagi tak leh leh migrain..geram betoiiiii...

masalah 1...
exam dah dekat..banyak lagi bab tak baca..ada saja gangguan..tengok lak rumate dengan jayanya dah siapkan nota utk 4 modul..lagi la stress..ai aku ni yang korbankan cuti aku tak siap2..baca memang baca..ntah ingat ntah dak tak tau la..masa ni ghasa macam nak panggil doremon yang banyak kelengkapan tu nak suh dia scan buku letak dalam otak aku...fuhhhh....ni la student..masa ada lapang tak mau baca..dah suntuk macam ni baghu nak kalut..kecut perut semua ada la...masa ni la macam2 masalah dok mai..tingat kat mak la...aiiii...

runsing.....
mak call baghu2 ni...dengaq suara mak len ja..ghupanya mak demam dah dekat seminggu..menyesai jugak tak balik ari tu...la ni mak dok batuk..ish mula la dok rasa macam anak durhaka la plak..ati ni bertambah la ghisau..napa la tadak org call aku bagitau..kalau tak bleh balik...mak lak tak bagi aku balik sebb exam dah dekat sangat...mak jaga diri ya...anak mak sentiasa doakan mak...

masalah ke2....
masa aku balik dari umah kak aniah malam tu terbaca satu notis...
kepada penghuni asrama..."kemudahan store tidak akan disediakan sepanjang cuti semester pada kali ini."aku baca sampai situ jaaa..badan dah mula panas semacam *panaih baran rupanya budak ni..turun pak dia niiii*....hangin la satu badan...aiii...patut la orang panggil pengarah SODO *Soriah Bodo*....buat undang2 tak ada perikemanusiaan langsung...macam mana la nak angkut barang bawa balik umah??barang yang selama 4 taun kat sini dah macam satu kelengkapan umah...aiii..tak bertimbang rasa langsung..budak Sabah Serawak yang tadak sedara nak p lempaq mana barang tu..nak kena sewa kargo bawa balik negeri masing2 ka...pening betoi..kalau ya pun nak tunjuk diri buat keja..jangan la sampai kebajikan pelajar terabai..orang yang tak mengalaminya mungkin tak rasa..tapi pelajar makin tertekan dengan undang2 yang tak rasional..cuba la letak situasi student ni sebagai anak sendiri..tentu dia pun hangin kalau anak dia nak kena angkut barang bawa balik..kalau anak dia blajaq kat Sabah Serawak nuuuuuu..mau ka dia sewa Kargo/bayaq duit muatan lebih tu...tolong la Tuan Pengarah..berfikir la tentang kebajikan pelajar...jangan nak ikut kepala sendiri ja...*sebab tu la pompuan tak boleh jadi ketua..suka wat keputusan ikut perasaan sendiri*...kes ni ja dah membuatkan pelajar bertindak di luar batasan..dah dua kali masuk surat khabaq kosmo..tak serik betoi pihak pentadbiran ni..tolong la utamakan akedemik yang makin merosot akibat tekanan undang2 yang tak munasabah niii...


masalah 3...."TAK PATUT BETOIII!!!"
ni kes yang berlaku kat kawan bek aku baghu2 ni *nama panggilan Cici*...baghu2 ni dia sampai maktab ari isnin kui 4.30 pagi depan gate asrama....
*lepas beraya sakan time depavali..*..walaupun kami cuti sampai ari rabu...dia terpaksa juga balik awai sebab dia wakil maktab utk pertandingan pantun peringkat Dewan Bahasa Dan Pustaka...dia kena bertolak dari maktab ke Putrajaya kui 7.30 pagi isnin tu jugak...
apa yang tak sepatutny
a berlaku????
bila dia sampai ja kat gate...gate tutup..dia pun kejut la mak guard yang bertugas ari tu *mak guard ni memang kerek tahap gaban punya*...mak guard tak bagi dia masuk...dia pun cakap la..dia nak kena rehat..*letih perjalanan dari pahang yang amek masa 5 jam*..dia nak kena p Putrajaya kui 7.30.pastu mak guard tu suh call warden..dia pun call la En. Nazri ketua warden...ingatkan bleh la masuk..tapi hampa dan kecewa sekali..warden tu pun tak bagi masuk walaupun dia dah bagitau nak kena p Putrajaya...disebabkan badan yang sangat letih dan perlukan rehat dan tidur secukupnya utk pertandingan hari tu..dia nekad patah balik p PUDU..sewa hotel..*mujur la tak mahai..rm25 satu bilik*..jadi lah utk dia berehat..apa yang aku paling tak puas ati kat sini masa dia o t way nak p stesen teksi dalam kegelapan pagi tu n jalan yang sunyi..(sapa yang penah mai asrama aku tau la jauh mana stesen teksi ngan asrama...lebih kurang dari umah aku nak p pulau umah tok yah ghasanya)...En.Nazri call dia.."kamu kat mana?"..."saya o t way nak p taxi stand."cici kata.....tau apa warden tu kata "OK"..n trus letak phone...apa punya manusia la...cuba bayang kan Cici tu anak dia..ada dia harap jalan sorang2 di tengah bandarraya KL ni..kalau apa2 jadi kat Cici apa pun tak guna dah...aiii..ni la orang yang mengagungkan undang2 yang tak munsabah dari kebajikan pelajar...tak tau lagi aku nak describe depa ni dangan apa...amek la pengajaran wahai pembaca blog..jangan la berkelakuan zalim pada manusia..tu melayu sama melayu..tu pun tak leh nak tolong bangsa sendiri,,terlalu taksub dengan undang2...undang2 Allah tak mau lak taksub sampai cam tu...memang tak patuttttttttttttttt....

cukup la tu luahan hati ku..atleast blog ni bleh gak jadikan tempat aku meluahkan perasaan ni....sapa yang terbaca tu amek la pengajaran..apa yang baik jadi kan teladan apa yang buruk jadikan sempadan...




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "MASALAH!!!"