baby

Lilypie Pregnancy tickers

saya sudah mula memasak...

dah masuk 16 week preggy ni...alahan aku semakin pulih....wahh..memang best kalau mengandung cam ni..tak dak alahan..tak muntah lagi...cuma makan ja masih memilih lagi...ikan masih rasa kertas...atleast makanan lain masih boleh lalu kat tekak aku ni...

skarang utk beri kecerdasan yang lebih dan tidak mudah rasa lapar aku dah mula minum supreme diet (biodex)...memang kena sebungkus kenyang sampai petang...tapi main ngan nafsu makan ni mana leh tahan sampai petang..atleast aku tak perlu amek nasi lagi waktu pagi...n good news utk en.suami aku...aku sudah mula memasak setelah bercuti selama hampir 4 bulan...sian dia ari2 makan nasi bungkus ja...seb bek tak terpikat kat mamak mana2...dan pun minah2 indon yang dok jamu dia ari2 tu...

so..untuk permulaan ni aku masak udang goreng (yang dah lama aku teringin nak makan ), terung masak cabai, wat sambal belacan ngan ulam timun ja dulu...banyak lagi senarai yang belum dapat dimasak..dalam kepala dah atuq dah menu yang dah lama aku tak makan...wah pas ni lagi bertambah la berat badan kami...so ni ja dulu menu yang sempat kami buat....



yummy...berselera kami makan time ni..ya la asek dok kena masakan mamak ja..mana nak tahan dah..tapi wat cam na..terpaksa...tu yang stok balik kampung...dok jauh cam ni mula la teringat masakan mak...balik tu baru leh mengada2 minta itu dan ini...mak akan layan ja apa yang anak dia nak makan..mak mana yang tak sayang anak oiiiiii

stakat itu saja entry kali ini...
xoxo
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

half day with cuties balqis

weekend lepas aku dah traning macam mana nak kena jaga anak di hujung minggu....berbekalkan budak balqis ni la...sebab mak (kak murshidah aka kak yong) n ayah (abg naim) kena pi rombongan bawa budak...so lepas ja masak aku pi amek dak balqis ni kat umah abg lan rambo...


wahhh...bukan main bueh la budak ni la ni...satu umah dia nak teroka...cerdas betoi...seb bek la aku ni masih lagi boleh berlari mengejar pergerakan yang lincah ni...

malas aku nak menaip panjang...ngk la telatah dia..pueh aku paksa tdoq, tak jugak tdoq...last2 pak ndak dia kurung dalam raga tok...ha...terkial2 nak meloloskan diri...




bukti mangsa dera bapak saudara





yeahhhh...hampir berjaya melepaskan diri dari kurungan pak ndak nazmi





ngk kecik2 dah pandai buli...dia buli siti suh turun dari kerusi dia ..kononnya tak dak sapa boleh pisahkan dia dan kerusi ni...


'uit siti....turun! '


daa....malas la...atleast aku update kan....huhu
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS