baby

Lilypie Pregnancy tickers

saya sudah mula memasak...

dah masuk 16 week preggy ni...alahan aku semakin pulih....wahh..memang best kalau mengandung cam ni..tak dak alahan..tak muntah lagi...cuma makan ja masih memilih lagi...ikan masih rasa kertas...atleast makanan lain masih boleh lalu kat tekak aku ni...

skarang utk beri kecerdasan yang lebih dan tidak mudah rasa lapar aku dah mula minum supreme diet (biodex)...memang kena sebungkus kenyang sampai petang...tapi main ngan nafsu makan ni mana leh tahan sampai petang..atleast aku tak perlu amek nasi lagi waktu pagi...n good news utk en.suami aku...aku sudah mula memasak setelah bercuti selama hampir 4 bulan...sian dia ari2 makan nasi bungkus ja...seb bek tak terpikat kat mamak mana2...dan pun minah2 indon yang dok jamu dia ari2 tu...

so..untuk permulaan ni aku masak udang goreng (yang dah lama aku teringin nak makan ), terung masak cabai, wat sambal belacan ngan ulam timun ja dulu...banyak lagi senarai yang belum dapat dimasak..dalam kepala dah atuq dah menu yang dah lama aku tak makan...wah pas ni lagi bertambah la berat badan kami...so ni ja dulu menu yang sempat kami buat....



yummy...berselera kami makan time ni..ya la asek dok kena masakan mamak ja..mana nak tahan dah..tapi wat cam na..terpaksa...tu yang stok balik kampung...dok jauh cam ni mula la teringat masakan mak...balik tu baru leh mengada2 minta itu dan ini...mak akan layan ja apa yang anak dia nak makan..mak mana yang tak sayang anak oiiiiii

stakat itu saja entry kali ini...
xoxo
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

2 Response to "saya sudah mula memasak..."

  1. -niD's- says:
    April 1, 2010 at 12:42 PM

    sedapnyaa...cheq teLioq....
    baguih-baguih dh stat bolew masak...makan - makan.... bg baby sihat dan Kuat....eehhee

  2. Clumsy mummy says:
    April 1, 2010 at 2:26 PM

    hehe...
    tu la..dah stat masak makan tak hingat la..pas ni kena pantang betoi2 la bagi badan turun..kalau tak dah nampak macam tong bererak daaa