baby

Lilypie Pregnancy tickers

presenting our lil princes


1st day

*

*

1 month

*

*


2 month old

*

*



3 month old
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

maternity shoot










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

SUdAh 8 BUlaN

hai semua pembaca sekalian ...

kini saya sudah melangkaui 8 bulan usia kehamilan...yehaaaa...budak kecik yang comei ni akan kuar dah...kurang dari 60 hari saja lagi (kalau ikut due la)...boleh tak bayangkan bagaimana perasaan ibu n abah dia tika ini...fuh...memang gediks tahap gaban la dan tidak sabar lagi menantikan saat dia dilahirkan di dunia ni...tapi feeling saya sedang bercampur baur sebenaqnya...risau...takut semua ada la...tapi tahap kesabaran saya melebihi segalanya...

mari kita tinjau keadaan si ibu saat ini...

  • kerap mengalami kekejangan kaki....terutama ketika sedang nyenyak tdoq...sian mr.hubby sbb saya terpaksa menganggu tdoq dia hampir setiap malam..

  • kaki sudah membengkak bagai dipam dengan pam bermeter di stesen minyak...kadang2 nampak macam belon daaa

  • mendapat sindrom ke toilet secara kerap..hampir 10-15 kali...tambahan lagi pada waktu malam...fuh..tengah nyenyak tdoq ja mesti terjaga..fuh..

  • selera makan yang tinggi....takat biskut tak layan...mau yang lebih solid...nasi sepinggan tu memang wajib

  • tidak dapat duduk dalam masa yang lama....kadang2 sampai tak dapat bergerak secara terus..terpaksa mengambil masa untuk dapatkan feel...

  • n tengah angau sambil melayari shopping online barangan baby..tambahan lagi mendapatkan gambar baju2 gaun yang cantik gila..tika ini saya tengah berimaginasi memakaikan budak kecik yang comel dalam perut saya dengan gaun berbunga2 rian...wahhh..mesti comei anak ibu ni...

k la...saya terpaksa berunduq untuk memenuhi tuntutan budak kecik yang comei dalam perut ni...dia sudah lapar...hehe..

xoxo
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

--everybody make me konpius--

sejak berbadan dua ni...saya sentiasa berhadapan dengan komen2 orang ramai...sampai tak tau

yang mana satukah saya..tapi paling penting saya suka dua2 ayat jujur dari orang ramai ini..nak

tau apakah ayat tu???

  • berisinyaaaaaaa...(sambil mencekakkan tangan mereka ke lenganku)...berat dah naik bapa kilo???
  • cikgu pregnen ka?dah bapa bulan?la tak tau pun cikgu pregnen..perut tak nampak pun...
Font size
kini sudah 5bulan 3minggu


kan saya dah cakap...mereka telah mengkonpiuskan diri saya...kata berisi...tapi mana perut saya

sehingga tidak kelihatan walaupun usia kandungan hampir mencecah 6 bulan...

tak pa...another 3 month to go...so kita tunggu apa plak komen yang akan datang..

tada
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

list barang baby

Selamat hari guru buat semua guru yang sedang membaca blog ni...fuhh...dah berhabuk gila dah

blog haku ni..kalau debu bersih dah bleh bertayamum dah..bukannya tadak benda nak

ditulis..tapi setiap kali masuk ja kat posting area ni...tiba2 kepala trus blurrrrr...dont know how to

start...



apa pun...we start with our litlle baby in my tummy...sekarang ni...si ibu asek berangan dan

sangat berkeinginan untuk memenuhi barang kelengkapan si kecil ni..kalau lah saya ni dilahirkan

kaya raya..saya rasa semua yang terlintas dalam kepala harus dan wajib dibeli dengan serta

merta..tapi apakan daya...gaji kami berdua perlu diaturkan kepada itu dan ini...so kena la bijak

berbelanja..hehe...



now...i want to buy baby stroller as soon as posible...sbb baby stroller ni dah menganggu tido

saya setiap malam...setiap malam asek dok belek baby stroller dalam web...hari2 tukar

citarasa..so elok sangat la kiranya saya memiliki benda alah ni secepat mungkin..supaya malam

saya tidak terganggu lagi..hehe...



gambar ini hanya hiasan semata2..ni semua memenuhi citarasa saya dan suami








lepas baby stroller ni mungkin ada lagi keperluan baby yang menjadi igauan saya...

jom tidoq...perut saya juga telah bergendang gendut..tandanya saya perlu makan dulu...ini

adalah simptom yang di alami oleh saya skarang...saya jadi seorang yang kuat makan...ehehe

k jumpa lagi di lain entry...

salam
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS