baby

Lilypie Pregnancy tickers

ALHAMDULILLAH...


ermm...mula skali jiha minta maaf pada semua na..kawan2, sanak saudara, n smua la yang mengenali....sbb tak inform apa2 tentang majlis bertunang tempoh hari...

alkisahnyaaaaaaaaaa....
majlis ni tak planning pun...malam bila ntah ayah jiha p umah bapak sedara jiha merangkap ayah syahir, merangkap bakal mertua utk bincang hal kerja..dah setle sembang hal2 yang sepatutnya, wa (panggilan untuk ayah syahir) pun trus ja secara serius menetapkan tarikh2 yang sepatutnya untuk menyatukan aku dan dia(alamak....dah lama tak menulis tak gheti dah nak buat ayat2...hantam ja nooo)

pas dah tetap semua tu baru la wa nisah plan nak buat sarung cincin tanda bertunang...

perbincangan antara ayah ngan wa tu pun sampai kat jiha melalui zakiah (sepupu aku)...apa lagi, antara pecaya ngan dak jaaa...mana taknya...ayah n mak aku tak plak bersuara bab2 kawen ni...sampailah pagi tu abg gee p umah tanya ada marker dak nak p tulis tarikh kat masjid...barulah aku tau sebenaqnya tarikh2 dah ditetapkan...

masa bertunang lak buat kat umah wa...ya Allah, tak tau nak cakap la punya maluuu..rasa pijak tanah pun tak lekat di kaki dah...mulanya memang wa plan nak p umah jiha,nak bawa, mak njang, tok, chaq p semua...n kami pun dah beli barang2 nak goreng bihun...pastu mak jiha baru teringat dia ada banyak kenduri ari ni ngan ayah lak nak kena p masak kat umah kenduri tu...mak pun call bincang ngan wa untuk tunda ke hari esok..wa pun kata tak pa...so mak pun siap2 la p kenduri....tup2 kui 11.10 wa call kata wat ari tu juga sebab esok ari tak baguih sket (setelah wa rujuk kat kitab)...masa tu ngah dok cakaq sampah blakang umah...ngan berpeluh semua cukup...wa suh p umah wa kui 1130...alamak...baju tak iron lagi, tak kan nak p ngan berpeluh2 cam ni...terpaksa la mandi jugak...ermmm..memang gamble ja la...tapi memang teramatttttttttttttttttttttttttt laaaaa maluuuuuuuu...masa tu semua ada kat umah wa....kecuali abg syahet ja...kiranya masa majlis bertunang tu dia tak tau apa2 sebb mungkin nak wat surprise kot..tambah plak lost contact(sbb dia ataih gunung tak dak line)....bersaksikan semua yang ada jiha selamat menjadi tunang kepada mr.unta..haha...n tok sarungkan cincin pada hari tu...


ni ada sket2 ja gambaq yang sempat shot hari tu...gambaq len tak transfer lagi..dah la no buat tatapan penegar2 blog sekalian..




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

6 Response to "ALHAMDULILLAH..."

  1. amiemunick says:
    January 5, 2009 at 8:27 PM

    nampak cincin tok ja..cincin tunang tak nampak...huhuhu

  2. SATRIA 165 says:
    January 6, 2009 at 9:24 AM

    Anyway, Tahniah la semoga jodoh berkekalan hingga ke akhir hayat

  3. SATRIA 165 says:
    January 6, 2009 at 9:25 AM

    apapun tahniah la, semoga jodoh berkekalan hingga ke akhir hayat

  4. MIK'YAL says:
    January 6, 2009 at 9:29 AM

    tahniah jiha!! terkejut gak baca blog kak amie aritu kata dh tunang .a.nae pun terkejut lg la sb unta tak habaq apa kan.ropanya unta pn tatau sb dok atas gunung nuu..dia pun sama naik terkjut bila blk ke tanah rata dh jd tunangan org. tahniah sekali lg.tak lama lg bakal jd isteri org dah.huhuhu :-)

  5. - P o W e R oF L o V e - says:
    January 6, 2009 at 10:30 AM

    TAHNIAH...jiha.......apa-apapun SELAMAT BERTUNANG...lekaih-lekiah makan nasik minyak......take care k....

  6. Clumsy mummy says:
    January 6, 2009 at 3:09 PM

    thank u pada smua...agar doa kalian dimakbulkan yang Maha Esa...amin