baby

Lilypie Pregnancy tickers

diary ibu

update kali ni just write about my baby growth...

now...baby entering 2nd three semstr...(4 month)

banyak perubahan dah berlaku...bukan ja ibu yang mengalami perubahan...baby pun dah makin membesar dalam belly ni...

ni just nak recall back apa yang berlaku masa kami dapat tau aku di sahkan mengandung..

**
*

mula disahkan preg pada 4 januari 2010...sama ngan tarikh aku mula menjalankan tugas sbg guru...(1st posting)

pada awalnya tak terlintas pun kata preg sebab memang tak dak apa2 perubahan...en.suami bawa pi klinik pada hari tu pun sebab aku asek pening kepala n kebas ibu jari kaki sebelah kiri..(sampai nak pakai kasut pun sakit)..

lepas amek aku kat sekolah...kami pi mahkamah untuk matikan stem kat surat posting...lepas tu kebetulan lalu dekat klinik kesihatan jalan perak...aku ajak singgah jap sebab nak tanya pasai pa dok kebas ibu jari kaki ni (dgn harapan esok boleh mc..pehh..baghu keja satu ari dah nak mc..hihi)..

pas pendaftaran..jumpa doktr..sure la doktr tanya sakit apa kan??...so ngong ngeng..bla..bla ngan doktr...dR tanya nak wat Urine test ?? aku kata tak yah la sebab tarikh datang bulan belum over..aku dijangka datang bulan 9 jan..ni baghu 4 jan...ada lebih kurang 5 ari lagi...pas2 dR dok bla...bla...ngong..ngeng...ngong...ngeng...dia suh gak pi wat urine test...tak pa la...benda free..

so pi makmal...chek...tunggu resault....lama betoi kami tunggu..aku relax ja..dok rasa negatif ni...sebab belum lewat period kan...ha ngk pembantu makmal tu tulis 'NEGATIF'..(kan aku dah kata negatif punya...walhal frust gak tu)..

tapiiiii...satu keajaiban...
aku nampak dia potong n tulis balik..tapi tak jelas kat mata kasar aku apa yang dia potong n apa yang dia tulis...

di pendekkan cita..dia bawa kertas tu masuk bilik dR n dibontoti oleh aku...n duduk depan dR..

she said " erm..actually u memang pregnant...urine positif"
ait..nak senyum ka nak apa ni...aku masih tak pecaya...tadi negatif..silap ni...pastu brok..brek...pot...pet dR dok cakap ngan aku.....aku kuaq jumpa en.suami...erm..aku bagitau dia..muka dia pun macam tak pecaya..tapi dok senyum (tanda gembira kot)...-dah kot no panjang dah tu-

*
*
*
kami dua tak berani lagi nak bagitau mak ayah bahawa depa nak dapat cucu (sebab kami tak pecaya 100% lagi)...

sebab kan tak pecaya...ari sabtu o t way balik lahaq minyak...kami singgah klinik MUTIARA...nak scan ngk..betoi ka dalam tummy ni ada baby...

hah...memang tak nampak apa2 (skali lagi aku frust)...dR kata tak nampak..mungkin kecik lagi...atau boleh jadi mengandung luar rahim...u nak buat urine test skali lagi??-terus en.suami kata buat la...utk pastikan...

buat ja la...so dR pun titik..tik...tik...tunggu sat...n aku ngk memang urine lalu n naik dua garisan...jelas sekali...hah..syukur...alhamdulillah...o t way balik en.suami trus call maknya (ibu mertua ku-masa tu mak n ayah pi kl...ada bersama zakir)...

pendekkan cerita..syukur alhamdulillah..penantian selama hampir sepuluh bulan akhirnya berhasil dengan izin Allah S.W.T...









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

2 Response to "diary ibu"

  1. -niD's- says:
    April 6, 2010 at 4:49 PM

    tahniah jiha...bestkan bila masa memula tau...tatau nak gambarkan betapa syUkurnyaa pada ALLAH..yg dalam perUt tu ada zuRiat...kamU dan Dia......

    nYWAY.ni kira ...best MeMOries 2010 untuk jiha N Encik.Suami......=)

  2. Clumsy mummy says:
    April 7, 2010 at 8:30 PM

    tq...alhamdulillah...betul kan kak nida...masa ni la kita rasa nak hargai diri sendiri sebab ada nyawa len bersama kita...