baby

Lilypie Pregnancy tickers

karenah ibu

dah lama tak mengumpat...ops...dah lama tak mengupdate...



asek cerita hal saya ja kan..apa kata kita ambil iktibar dari kisah orang pulak

kan...ni bukan mengumpat tau..cuma nak pembaca sekalian amek iktibar ..



erm..kita selalu dengar yang seorang ibu tak sanggup meninggalkan anaknya

walau pun sekejap kerana tidak sanggup menanggung rindu apabila berjauhan...

ini perkara yang biasa kita dengar...even nak pi keja pun si ibu akan mencium

anak bertalu2 (macam tak jumpa dah pas balik keja)...sebab apa?? sebab ibu sangat

sayangkan anaknya...




tapi berlainan pula dengan kes ni..si ibu sanggup membiarkan si anak ...tak kira

untuk keperluan atau kepentingan diri sendiri..selama beberapa minggu, bulan

dan kadang2 makan tahun...kadang2 cerita ini membuatkan saya berfikir

beberapa kali...kenapa si ibu sampai hati tidak menjengah anak yang

dikandungkannya sembilan bulan ini..dan sanggup memberi tanggungjawab

penjagaan ini terhadap orang lain..



apa pendapat anda???adakah ini patut untuk kita cotohi...


adakah ibu ini tidak pernah mengasihi anaknya...




so jangan salahkan si anak jika si anak tidak mempunyai sifat kasih dan sayang

terhadap si ibu..semasa kecil ini la si anak perlukan perhatian 100% dari si

ibu...cuba luangkan masa sebaiknya untuk anak walau dalam apa keadaan

sekalipun...


saya tidak lah pandai dan belum berpengalaman..tapi sama2 la kita bina ummah

yang cemerlang dari segi sahsiah sejak anak kita kecil lagi..


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

2 Response to "karenah ibu"

  1. wh0se says:
    April 21, 2010 at 10:03 PM

    wah..pandai betul kwn ak yang sorang nie...hehe..
    teruskan usaha berblog...ak usha dari jauh..hehe

  2. Clumsy mummy says:
    April 22, 2010 at 2:20 PM

    haha...aku just nak menyerabutkan blog aku ja...cam na kat sana best tak??