baby

Lilypie Pregnancy tickers

-dah 6 bulan-

uish..cepat ja masa berlalu...dah enam bulan aku berbadan dua tuan empunya blog berstatus isteri mithali ...hehe...

kawan2 dah ramai yang sudah bunting pelamin mengandung...ada yang dah masuk 5 bulan usia kandungan, ada yang baru 6 minggu...seronoknya laaa kalau saya pun sudah berisi berbadan dua cam tu...

tapi kami berdua sentiasa berusaha tidak putus asa.. usia enam bulan bukanlah terlalu lama...NAMUN...perubahan yang berlaku sejak dua minggu kebelakangan ni seolah2 mahu memberitahu perkhabaran gembira buat kami berdua...

sejak dua minggu ni tuan empunya blog asek tidak sihat ja....setiap kali lepas berbuka mesti segala isi perut nak keluaq, muntah darah =ngeri ....bukan kata sekali dua...tapi setiap hari tuan empunya blog mengalami keadaan yang sama...macam mana lepas berbuka macam tu jugak la lepas sahur...muntah jaaaa

bukan tu saja... kalau bangun pagi plak hampir setiap hari kaki ni dok kejang....macam orang tak cukup kalsium...
tu belum hebat lagi..ada yang lagi ketara...tetiba ja tak boleh bau sang suami yang sentiasa wangi tu....asek rasa macam dia tu busukkkk ja....lagi la kalau dia pakai minyak wangi..jangan harap boleh tidoq seselimut sekatil....
TAPI...saya dan sang suami anggap perubahan2 ni sebagai keadaan biasa bila sudah dua kali result urine test saya positif =alangkah baiknya negatif...hampa sekali...apa pun kami masih menunggu untuk 2 minggu ni..kalau kitaran hidup haid saya tidak berjln seperti biasa...barulah alternatif terakhir saya adalah berjumpa dengan doktor untuk mengesahkan apakah mimpi ngeri tanda2 ini benar belaka...

sekian saja untuk entry kali ini...doakan perubahan2 ini tidak berkaitan dengan apa2 penyakit yang serius...melainkan saya membawa seorang lagi di dalam perut ini...
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

5 Response to "-dah 6 bulan-"

  1. AmieMunick says:
    September 9, 2009 at 9:48 PM

    dah ada perubahan ini...jgnla lasak sgt..tiap2 minggu travel jauh..kena berhati2.. rasa mcm ada.. kdg urine lmbt bg result.. ada yg jenis cepat leh detect melalui urine.. apa2pun..tlglah jaga diri baik2..k..luv u

  2. MIK'YAL says:
    September 10, 2009 at 9:54 AM

    wow..igtkan betoi betoi ada isi..
    tkpa jiha.,.insyaallah ada lah nnt..

    btw,maybe ur mentrual cycle unstable or unbalance hormones. makesure p check for better clarification. jgn ambil mudah..utk conceive ,we should know better bout our menstrual cycle..so boleh tau bila waktu subur utk peluang yg cerah yg gemilang..HIHIHIH...

    niway..keep on trying & best of luck ;p

  3. Clumsy mummy says:
    September 10, 2009 at 8:53 PM

    amieMunick : tima kasih..jihah pun dok rasa dah ada sebab perubahan yang berlaku ni pelik..ni plak period dah lewat...apa pun doakan na

    MIK'YAL : ya kami akan berusaha bersungguh2 untuk bagi adik sepupu kat indah..wallllaaaaaaa

  4. theadams says:
    September 17, 2009 at 4:08 AM

    Jihah, sabaq banyak2..insyaallah sampai waktunya nanti pregnant la nanti. Amik la folic acids & calcuim supplements awal2...jangan tunggu pregnant baru nak makan, persedian tu penting. Anyway kalau kalau positif tu tahniah dari kakak, kalau belum good luck ya, insyaallah .. soon. Selamat Hari Raya.

    p/s : jangan lupa umumkan berita gembira kat sini ya...

  5. Clumsy mummy says:
    September 17, 2009 at 1:01 PM

    insyaAllah...thanks kakak..slamat hari raya dari kami...